Početna
Prodavnica
Lista želja0

Izdavačka kuća GOLKONDA nastala je u leto 2019. godine, kao ostvarenje želje male grupe velikih ljubitelja stripa da doprinese poboljšanju ponude stripova u Srbiji, upozna čitaoce sa najnovijim svetskim stripskim trendovima, ali i da vrati na kioske i u striparnice neke voljene, dugo čekane serijale i junake. Četiri godine kasnije, naš katalog broji preko 150 izdatih naslova, a Golkonda sarađuje sa praktično svim najeminentnijim svetskim strip izdavačima.

Za samo ime koje smo odlučili da nadenemo našoj priči, moramo da budemo zahvalni istoimenoj epizodi kultnog Dilana Doga, inspirisano je neverovatnom kombinacijom indijskog utvrđenja iz 11. Veka i remek-delom Renea Magrita, a u samom stripu predstavlja jedno od malog broja mesta na koje, verovali ili ne, ljudska noga nikad nije kročila, te su stoga na takvom jednom lokalitetu svakakva dešavanja moguća!

Početak našeg rada obeležila su kolekcionarska izdanja kuće Sergio Bonelli Editore (Julija, Priče, Magični Vetar) i odabrani naslovi francuske škole stripa (Psi Pripjata, Do poslednjeg, Pandemonijum…), a čak ni globalna pandemija nije mogla da nas zaustavi da u naš katalog uvrstimo i kultne strip junake poput Nika Rajdera ili Džonija Logana, kao i da čitaocima u Srbiji napokon kako dolikuje predstavimo Natana Nevera. Nakon toga smo veliko pojačanje dobili u vidu jedne od najjačih svetskih franšiza – Nindža Kornjača, a 2022. smo ispravili trodecenijsku nepravdu i na kioske vratili legendarni serijal Lunov Magnus Strip, koji smo nastavili tačno tamo gde su nesrećne devedesete godine zaustavile novosadski „Dnevnik”.

  1. je najplodonosnija Golkondina godina do sada – na kioske smo ekskluzivno doneli jednog od najvećih svetskih superheroja – Spajdermena, LMS je dobio i svoje Vanredno izdanje, a odlučili smo da svoj portfolio obogatimo i našom prvom Mangom – Oldboj. Takođe, mislili smo i na mlađe čitaoce, za njih smo pokrenuli fenomenalni serijal Klasici svetske književnosti u stripu.

Dakle, malo li je za samo četiri godine?! Ma, uvek može bolje – Golkonda za naredni period sprema još mnogo lepih stripskih iznenađenja! Naravno, uvek smo se trudili i trudićemo se i dalje da naša izdanja budu što pristupačnija svim našim čitaocima. Golkondine stripove možete naći širom zemlje na kioscima, a broj naših partnera – striparnica i knjižara se stalno povećava. Naravno, uvek volimo da čujemo i glas čitalaca – direktno možete kontaktirati s nama putem društvenih mreža (facebook ili instagram), a uvek možete i da nam pišete na mail admin@golconda.rs, retko se desi da nekome ne odgovorimo, a i to bude isključivo ukoliko smo u nekoj velikoj gužvi oko mnogobrojnih događaja koji popularišu strip, a na kojima se trudimo da smo što više prisutni…

KONTAKTIRAJ NAS

E-MAILom:

– za sva pitanja i informacije oko naručivanja naslova i statusa porudžbina:
narudzbenice@golconda.rs

 

– za sva administrativna i ostala zgodna i nezgodna pitanja:
admin@golconda.rs

 

TELEFON REDAKCIJE:

+381 69 647455
(radno vreme redakcije je radnim danima od 9 do 17 časova)

PIŠI NAM

    Izdanje je ubačeno u korpu