Uskoro novi mini-serijal u izdanju Golconde – Creepy Past

Dragi prijatelji,

opasno se približio trenutak da se svi suočimo sa strašnom pričom koju nam donosi naše sledeće izdanje. A kako i ne bi bilo strašno kada iz svih njegovih uglova iskaču „kripipaste“. Za one koji još ne znaju, kripipaste su kratke forme (priče, video klipovi…) jezivog sadržaja koje se šire internetom (te se više primera i informacija o ovoj pojavi na istom lako mogu i naći), znači, potiču iz novijeg vremena…

U najmanju ruku i najblaže rečeno čudnjikavo izdanje (za jednog „klasičnog“ Bonellija) iz pera veterana Bruna Ene i Đovanija Di Gregoria uskoro je pred nama! Zato ćemo u narednih nekoliko dana iskoristiti prilike da vas upoznamo sa nekim zanimljivim detaljima iz ovog pomalo uznemirujućeg dela…

Kako ukratko reći šta je zapravo ⚡️ „Kripi Past“ ⚡️? Da li je to horor strip? Fantazija protkana nitima misterije? Ili možda Diznijeva priča namenjena tinejdžerskoj publici? Recimo da je po malo od svega toga, ali, isto tako, i ništa od navedenog!
Kripi Past je avanturistička, urbana fantazija sa obiljem horor karakteristika, a namenjena je mladoj publici potpuno ravnopravno kao i odraslima!

Radnja se odvija u REM fondaciji, poznatoj po istraživanjima u oblasti poremećaja sna – ustanovi koja se bavi proučavanjem i lečenjem širokog spektra anomalija spavanja. Osnovao ju je kontroverzni Osijan, međunarodno priznat stručnjak za više naučnih oblasti, koji je nestao pod misterioznim okolnostima.

Glavni junak priče je Kiro, tinejdžer koji pati od tinitusa (zujanja u ušima), i on se leči u fondaciji REM, ne preterano svojom voljom. U ovoj eksperimentalnoj ustanovi bivstvuju i drugi mladi sa kojima će se Kirova priča ukrštati i interreagovati… Autori nemilice koriste kripipaste kako bi obogatili osnovni zaplet koji se fokusira na adolescente, pre svega na adolescentske neprijatnosti, začinjene određenom dozom „Diznijevskog“ humora, koji donekle osvetljava inače nešto mračniju atmosferu. Odlične horor ideje, prelepe (a jezive) atmosfere, kao i udarne estetske i vizuelne karakterizacije likova, a za šta je možda najzaslužniji baš Đovani Rigano, crtač prvih (ali i poslednje) od 6 epizoda.

Za ulazak u REM, Ester, za razliku od Kira, falsifikuje nalaze, a sve u nadi da će tamo pronaći davno izgubljenu prijateljicu, ali i neuhvatljivo monstruozno stvorenje bez lica, koje opseda snove… Spretna devojka ovde upoznaje vršnjaka koji bi mogao da da odgovor na sva njena pitanja: ko su zapravo Kripi? Duhovi, čudovišta, nemilosrdne ubice, rezultat bolesnih maštarija koje besne na internetu ili stvarno postojeća stvorenja skrivena u senci, spremna da napadnu naš svet? Kiro ne zna da u sebi ima odgovore na ova pitanja, ali istovremeno oseća da više ne može zanemariti glasove koji ga muče. Jedno ime ga progoni, odjekuje mu u glavi, zajedno sa željom da ubije bilo koga ko mu je blizak. A to ime je Houks!

👀 Kompletan Kripi Past, Bonelijev mini-serijal iz 2018. godine, u Golkondinom izdanju biće fino upakovan u 3 knjige mekih korica, formata 165×235. Prva knjiga donosi dodatne ilustracije i tekstove, uz drugu će čitaoci na poklon dobiti jedan prigodan poster sa ovom tematikom, a uz treću i poslednju doći će i kutija u koju će ceo serijal fino moći da se upakuje i da zbog toga jako lepo izgleda na polici!

👉 Bacite pogled na nekoliko kadrova, a u narednim danima očekuju nas još intrigantniji, dok ubrzo ne budemo u rukama imali prvu svesku ovog fenomenalnog izdanja!

Uživajte i puno pozdrava iz Golkonde!