BALKANSKA ARENA, uskoro u prodaji!

Dragi prijatelji!

Drugu godinu našeg postojanja otpočeli smo novim knjigama Magičnog Vetra i Julije, koji polako, ali sigurno postaju zaštitni znak naše kuće… Naredna, peta knjiga Priča je uveliko u štampi i očekujemo je svakog dana, a na red je stigao i novi predstavnik francusko-belgijske škole, koga smo, ko je malo pažljivije slušao, u par navrata već najavili. Svrstan je na drugo mesto u biblioteci CRNO OGLEDALO, a nosi naslov BALKANSKA ARENA, i nastao je po sjajnoj ideji velikog majstora Darka Macana, a u izvedbi Filipa Tiroa i Žorže Migela.

📜 Reč je o uzbudljivoj i poprilično kontroverznoj triler-priči koja se odvija u današnjoj Hrvatskoj, a u kojoj pratimo pokušaje Frana Sokola, hrvatskog emigranta iz Kanade da pronađe svog nestalog sina i istovremeno se izbori sa demonima prošlosti koji ga proganjaju.

Osim porodične drame i napetog zapleta, bitno je napomenuti i da se priča dobrim delom dešava na jednom od najozloglašenijih mesta iz istorije bivše SFRJ, a inspirisana je jednim od najkrvavijih zločina koji su se desili tokom građanskog rata koji je usledio nakon njenog raspada.

🔞 BALKANSKA ARENA obiluje grafičkim scenama nasilja kao i veoma eksplicitnim rečnikom, pa želimo i da vas upozorimo da ovu priču NE PREPORUČUJEMO ZA ČITANJE MLAĐIMA OD 18 GODINA!!!

Verujemo da se, iz naših prethodnih najava, sećate da smo pominjali da ćemo u okviru našeg izdavačkog poduvata pokrenuti bar tri različite edicije BD izdanja. Prvobitni plan je bio da one budu jasno žanrovski određene, ali smo, nakon duže diskusije i konstruktivnih predloga koje smo dobili, između ostalog i od vas, odlučili da to malo korigujemo. Uostalom, neki od naslova koje ćemo uskoro izdati, ali i onih koje planiramo na duže staze, teško da mogu da se „ukalupe“ u okvire jednog žanra. Zato je biblioteka CRNO OGLEDALO doživela svojevrsno „rebrendiranje“, jer, sam joj naziv zapravo može da asocira i na ružnu stranu stvarnosti, sveta i dešavanja u svetu, te mračnih poriva poteklih iz ponora ljudskih psiha, kao i slike sumorne i surove realnosti, upakovane u stvarno doživljene i (ne)preživljene situacije. Tako da smo u njoj odlučili da sakupljamo one „najteže“ storije, kako ne bi bila čisto ograničena žanrom, a i kako bi postala naša asocijacija za neke mračnije priče, kao i one koje su manje ili više inspirisane istinitim događajima.

🎁 Već ovih narednih dana podelićemo neke fine rođendanske poklone, a za sam početak narednog meseca spremili smo vam prvu knjigu fenomenalnog Darvina, za njom odmah slede nova Julija, Kripi, Odesa… možda ne baš tim redosledom, ali svakako tako nekako.

Decembar smo rezervisali za još 3-4 sjajna izdanja, i ove zime pred Novogodišnje i Božićne praznike, prigodno, jer su ove prve epizode baš zimske, stiže nam prvi integral dugo očekivanog DURANGA, a onda odmah idemo dalje, u Novoj godini i sa (možda) nekim baš baš ⚡️neočekivanim iznenađenjem⚡️…

👉 Pratite nas u narednim danima, očekujte poklone…
Čuvajte se, ostanite zdravi, jer to je i najvažnije!
Puno pozdrava iz Golkonde!