Slavimo prvi rođendan!

🎂 Dragi prijatelji,

polako, ali sigurno, bliži se kraju 2020. godina (kakva je bila, valjda se nikada više neće ponoviti…), ali je ona, takođe, bila i prva godina poslovanja naše i vaše Golkonde i pored svih nevolja, nama je proletela, a i na više načina bila nam je uspešna. Pre svega, uvideli smo sve principe, poteškoće i modele poslovanja jednog strip-izdavača, a i prilično smo postigli željeni cilj, da pokušamo najpre da uspostavimo, a zatim i da održimo kontinuitet objavljivanja, trebalo je to još bolje, ali eto, godina je bila kakva jeste, a i nama je bila prva, tako da, naučeni iz ovog iskustva, idemo dalje, nadamo se i pametnije i bolje. Zato smo i hteli da je završimo uz opsežne analize, bez žurbe, pa je možda i to jedan od razloga (mada verovatno i najmanji) kašnjenja redovnih MV i Julija knjiga…
Elem, prvu godinu poslovanja zaokružujemo sa novom, petom knjigom Julije i dve knjige (2 i 10) Magičnog Vetra, koje su uveliko u štampi, očekujemo ih baš ovih dana. Od sada pa nadalje sve od nas će dolaziti „fabrički“ u foliji, kako bismo još više smanjili mogućnost za fizička oštećenja prilikom transporta.

Mnogo je nedaća ispratilo ove 3 knjige, počev od kašnjenja na koje nismo mogli da utičemo, pa preko sređivanja kriminalno loših naslovnica i samih materijala, dizajneri noćima nisu spavali jer nismo hteli da to objavimo kako ne treba…Što se tiče toga, ne bih dodavao ništa više, da ne bih rekao nešto što ne trebam… 🙂

👉 A što se tiče daljih planova… e, pa, plan za sledeću godinu je još ambiciozniji!

🏷 Magični Vetar će, dok ne objavimo ranije epizode, izlaziti dve knjige na svaka dva meseca, a posle toga ćemo videti!

🏷 Novi plan za Juliju je, umesto planiranih 6, čak 8 knjiga godišnje! (znam, reći će neki da nismo ispoštovali ni 6 Julija ove godine, ali, ako malo razmislimo (a i posmatrano iz naše kože), tu jednu knjigu nam je zapravo „pojela“ ova bezvezna godina…)

🏷 Priče takođe planiramo da pojačamo, videćemo samo kojim tempom, nećemo ih zanemariti…

🏷 Mini serijali nastavljaju po planu.

🏷 Što se BD izdanja tiče, već smo obezbedili dovoljan broj za čitavu sledeću godinu, ne bi tu trebalo da bude nekih iznenađenja, tempo će da diktira prodaja ranijih knjiga, a, ako je sudeći po dosadašnjim analizama, nema zime ni za njih…:)

Angažovali smo otprilike duplo više saradnika, uveliko se radi na mnogim frontovima, očekujemo da će sve krenuti i ostati po planu.

🖇 Osim ove, prirodno je i da napravimo određenu promenu u poslovnoj politici, koja mora da (pokuša) da isprati ambiciozan izdavački plan, a promena se ogleda prvenstveno u ➡️skraćenju promo perioda⬅️ na dve nedelje. Mislimo da je to sasvim dovoljno da se publika koja prati promo period opskrbi omiljenim izdanjem (naročito znajući da mi šaljemo po Srbiji bez troškova poštarine, čime možemo da ispoštujemo publiku na čitavoj našoj teritoriji!) i pored nekih dodatnih troškova, koji, iskreno, u ovom trenutku nisu nešto preterano veliki, promo cene, za sada do daljnjeg, nećemo menjati.

🛒 Sva naša izdanja ćete i dalje moći da nabavljate na starim mestima (novina je jedino Knjižara Put do knjige u Piramidi na NBG, u kojoj će novi naslovi moći da se kupe par dana pre ostalih…) 🙂 🙂

U narednim danima ćemo preduzeti i ozbiljne korake kako bismo publici van Srbije (koje evidentno ima dosta) omogućili da redovno i odmah dobijaju naša izdanja, a o rezultatima ćemo vas svakako ubrzo obavestiti…

Ovih dana smo imali dosta tribina, snimanja i priloga za mnoge, ka stripu orijentisane medije, ukoliko ih niste pogledali (a neki će tek biti prikazani), da sumiram buduće planove: u najskorijem periodu očekujte od nas iz BD kuhinje Balkansku Arenu i prvi integral Duranga, a od Bonellija (pored redovnih izdanja Julije, Magičnog i Priča) prve knjige Darvina i Odese, kao i drugu knjigu Kripi Pasta… Naravno, po našem starom, dobrom običaju redovne i stalne komunikacije sa čitaocima, blagovremeno ćemo vas obaveštavati i najavljivati svako naše sledeće izdanje…

Tako…raspričah se (opet), još samo na kraju, poželeo bih 🔥SREĆAN PRVI GOLKONDIN ROĐENDAN 🔥 svim našim saradnicima za više nego predan rad, svako na svom frontu, ali i svima ostalima koji su svojim dobronamernim savetima pomogli da danas imamo osećaj da smo zaista na pravom putu (puno ih je više od onih drugih, manje dobronamernih…)

Neobično veliku zahvalnost dugujemo svima vama, našim najboljim čitaocima, koji ste nam pružili neočekivano veliku podršku u protekloj godini, svaka pohvala nam je vetar u leđa, svaka kritika nas je terala da se preispitamo i budemo još bolji, zbog svih vas sve ovo i ima smisla!

Pišite nam i dalje, pitajte šta vas zanima, predlažite…

🎁 Zamalo da zaboravim (a možda i najvažnije)!

Obećali smo rođendanske poklone! Posle dužeg vaganja i razmišljanja odluka je pala na stripove, ali i na majice! Pored novih knjiga, ovih dana su u štampi i naše odlične poklon majice, vrlo diksretnog, ali prepoznatljivog dizajna, a u narednom periodu ćemo objaviti i kako izgledaju i kako možete doći do njih!

Mogu samo da vam poručim: budite spremni, budite brzi (a da još malo pomognem, osvežite svoje poznavanje sadržaja i likova iz naših izdanja) i pratite nas stalno!

Toliko od mene ovom prilikom…

Zdravi bili, živeli!

🎩 Golconda